Jullie hebben allemaal wel gehoord van elektronische sloten en misschien ook wel van wifi-sloten. Maar wat is een wifi-slot en hoe werkt het? De functie van deze sloten en hoe ze werken zal ik je in dit artikel uitleggen. Wifi-sloten werken eigenlijk hetzelfde als elektronische sloten, maar het belangrijkste verschil is hoe ze communiceren en hoe ze die communicatie gebruiken om te kunnen werken en te kunnen functioneren.

Het eerste dat we gaan bekijken, zijn de mechanische onderdelen van het slot. Alle sloten moeten namelijk mechanische componenten hebben om te kunnen functioneren. In dit artikel hebben we het over deursloten en dit kan een knop-/hendelslot of een nachtschootslot zijn.

In beide gevallen moet een vergrendelingsbout naar de open positie worden verplaatst. Dit kan door middel van een motor, een spoel of mechanisch gaan en toch als een wifi-slot worden beschouwd. Het verschil is echter hoe de fabrikant het slot ontwerpt, met andere woorden, gebruikt hij alleen de minimale hoeveelheid mechanische componenten, hoe zal het slot communiceren en welk type batterijen moet er worden gebruikt om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Voor het elektronische deel van het slot heeft het ontwerp veel met hoe de communicatie ernaar zal plaatsvinden te maken. In dit artikel hebben we het over wifi en de communicatiemethode. We weten allemaal al wat wifi is en hoe het werkt en velen van ons gebruiken het elke dag. Een wifi-slot communiceert, net zoals je laptop of je smartphone, via je modem. Eenmaal ingesteld, kun jij je slot via je smartphone of tablet bedienen.

Nogmaals, de hoeveelheid controle en de functies zijn afhankelijk van de fabrikant en wat ze in hun software inbouwen. Je moet op zijn minst in staat zijn om gebruikers tijdelijke of permanente gebruikerscodes te kunnen geven of om ze uit te sluiten. Je kunt mogelijk ook je voordeur op afstand ont- en vergrendelen. Sommige modellen slaan ook de toegangsgeschiedenis op, zodat je precies kunt zien wie de deur in het verleden heeft vergrendeld of ontgrendeld. Je kunt het zelfs zo instellen dat elke keer dat de deur wordt geopend, jij een waarschuwing krijgt.

Slotenmaker.mobi – Hulp van een sleutelmaker uit Nijmegen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.