SMART Home ontwikkelen

Tegenwoordig kun je bijna alle taken automatiseren of op afstand regelen. Dit geld ook voor de meest simpele taken zoals het aanzetten van een thermostaat. Maar ook een lekker kopje koffie zet je vanaf de bank of je werk. Wij gaan een paar handige apparaten met je doornemen.

SMART verlichting

De lampen in je huis kun je eenvoudig bedienen vanaf je telefoon of tablet. Maar er is nog veel meer wat je met SMART verlichting kunt doen. Je kunt bij Philips HUE bijvoorbeeld ook schema’s maken voor het opstaan en naar bed gaan. Niets is irritanter als de lampen handmatig te moeten aanzetten voor het slapen en na het slapen het aandoen. Als je een vast ritme hebt kun je dit proces helemaal automatiseren. Ook kun je voor opties kiezen zoals minder fel licht bij het opstaan en in de avond weer fel. Zo past het licht zich aan op jouw situatie i.p.v. dat jij dat moet doen. Ook zijn er sensoren die ervoor kunnen zorgen dat de lamp word ingeschakeld. Een ideale oplossing voor op de WC natuurlijk.

Slimme verwarming

De verwarming vanuit de auto of op je werk alvast regelen. Zo kom jij in een warm huis. Het klinkt te mooi om waard te zijn maar het is een van de dingen die vandaag de dag mogelijk is. Ook kun je bijvoorbeeld je locatie aan de verwarming koppelen. Wanneer je dus een bepaalde locatie bereikt als je dit hebt ingesteld dan gaat de verwarming juist aan of uit. Maar ook voor het energie zuinig leven is dit een goede oplossing. Zo kun je vaste schema’s instellen voor het slapen gaan of het werken. Dit kan honderden euro’s op je rekening schelen en je draagt bij aan een beter milieu.

Smart plugs

Met een smart plug maak je van het domme apparaat een slim apparaat. Alles wat je op een smart plug aansluit kun je bedienen vanaf je mobiele apparaat. Wil je een bakkie koffie klaar hebben staan wanneer je thuiskomt? Geen probleem stel in wanneer hij ingeschakeld moet worden. Of doe dit wanneer je van het werk vertrekt. Ook kun je bijvoorbeeld met een slimme speaker spraak gestuurde opdrachten versturen. Zo schakel je het koffiezetapparaat in vanaf de bank. Hierdoor hoef je pas op te staan wanneer de koffie klaar is. Liever lui als moe!