Slim beveiligen

Je huis slim beveiligen kan op talloze manieren vandaag de dag. Zo heb je sensors voor camera, verlichting en muziek. Maar ook beveiligingscamera’s en video deurbellen.

Slimme sensoren

Maak jij je zorgen over een geliefde of familie? Dan zijn er vandaag de dag verschillende sensoren om continue beweging van deze mensen te monitoren. Deze kan je op tactische plekken hangen dat de zorg of jij ook meteen kan ingrijpen. Maar ook heb je gewoon slimme sensoren voor het dagelijkse leven. Zoals met apparaten die op stroom werken zoals een lamp die automatisch aan of uit gaat. Of een indringers alarm ook wel een motion detector genoemd.

Video deurbel

De video deurbel is inmiddels al enkele jaren in ons land. Bekijk eenvoudig wie er aan je deurbel staat vanaf je favoriete apparaat zoals een smartphone. Beweging voor je deur ? Ook dit is geen probleem de slimme video deurbellen sturen een notificatie naar je tablet of telefoon. Je bent altijd op de hoogte wat er zich afspeelt voor jouw deur. Hij is zelfs met meerdere sensors uit te breiden. Ook als de zon schijnt zie je wie er voor deur staat. De meeste beeldsensoren zijn zo ingericht dat ze dit kunnen bijstellen naar een duidelijk beeld voor jouw. Functies zoals persoons herkenning en uitgebreide meldingen zijn geen luxe meer.

Slimme beveiliging camera’s

Voor een object waar je altijd zicht op wilt hebben of wilt bewaken hang je een beveiligingscamera. Ook werkt het om dieven en inbrekers op afstand te houden. Soms worden er zelfs dummy modellen ingezet om ze af te schrikken. Deze zouden niet slim worden genoemd als ze niet via de WIFI zouden werken. Hierdoor kun je vanaf elke locatie zicht hebben op jouw pand of object. Ook als je bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld bent. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. De meeste modellen beschikken ook over een opneem functie en 2 – 4 K beeld. Dit zorgt voor haarscherpe beelden. Er zijn zowel SD kaartjes voor deze camera’s alsmede een cloud abonnement. Het is net hoeveel je er zelf aan wilt uitgeven. De duurdere modellen kun je vaak ook roteren. Zo kan je de gehele omgeving in de gaten houden links, rechts, vooruit en achteruit.