Slim huishouden

Niemand heeft zin om het huishouden te doen. Maar er zijn voortaan veel verschillende apparaten die je hierin kunnen ontzorgen. Zowel voor binnen als buiten. Wij nemen er een paar met je door

Robot stofzuiger

De ontwikkeling van de robot stofzuiger is als een van eerste huishoudelijk apparaten gebeurd. Deze bakent net als een dweilrobot zijn terrein af. Echter heeft de robot winkel in de loop der jaren leuke functies erbij gekregen. Zo kun je onder de 300 euro al een robot stofzuiger vinden die je bedient via de wifi. Het word dus mogelijk om hem terug te sturen naar plekjes die overgeslagen zijn. Ook kun je hem hetzelfde rondje opnieuw laten beginnen. Maar ook even laten pauzeren omdat er bezoek aan komt. In het geheugen staat dan waar hij later weer terug moet komen. Zorg wel dat hij op het oplaadstation staat zodat de accu straks niet leeg is.

Robot maaier

Niet is zo inspannend als elke week of elke 2 weken het gras te moeten maaien. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Enkele belangrijke eigenschappen zijn de accuduur en de maaibreedte. Bosch heeft bijvoorbeeld modellen die intelligentie mee krijgen. Zo onthoud de robot maaier waar hij is geweest en waar hij naar toe moet. Je kunt zelf een agenda programmeren voor de robot maaier waarin hij bijvoorbeeld wekelijks het gras moet maaien. Met extra accessoires kan hij tot wel 400m2 gras maaien en overal tussendoor schieten. Ook houd de machine zelf in de gaten wanneer het de beste tijd is om te gaan maaien. Daarnaast zou je ook bepaalde stukken een keer extra kunnen maaien. Dit plan je ook weer in met de kalender functie zonder er omkijken naar te hebben.

Dweilrobot

Met een dweilrobot maak je het hele huis goed schoon. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat er ruimte voor de robot is. Vervolgens zal hij het werk voor je doen. Wanneer hij ergens tegen aan bots bakent hij z’n terrein af en draait hij. Je hebt ze in verschillende soorten en maten beginnend bij een accutijd van 1 tot 4 uur. Wanneer de accu leeg dreigt te raken gaat hij zelf weer terug naar zijn station.

En natuurlijk nog vele apparaten meer. Dit blijft maar door ontwikkelen!