Voor veel ondernemers is hun bedrijfsbus een onmisbaar bezit. Ze gaan er dagelijks mee op weg naar klanten om werk uit te voeren. Het is dan ook triest dat diefstal van bedrijfsbussen en inbraak, om er vervolgens met de waardevolle spullen vandoor te gaan, vaak voorkomt. 

Als ondernemer kan dit ernstige gevolgen hebben voor de continuïteit van je bedrijf. Je werk, en daarmee je inkomen, komt letterlijk stil te staan. Maar gelukkig kun je maatregelen nemen om de kans op inbraak en diefstal te verkleinen. In dit blog vertellen we je over de manieren om je bedrijfsbus mechanisch te beveiligen.

Laadruimtebeveiliging

De deuren van de laadruimte zijn een kwetsbaar onderdeel van de bedrijfsbus. Het gebeurt vaak dat criminelen de deuren forceren en er vandoor gaan met de waardevolle inhoud. Denk bijvoorbeeld aan duur gereedschap of aan bestellingen die de volgende dag bij klanten afgeleverd moeten worden.

Met laadruimtebeveiliging vergrendel je de deuren van de laadruimte, waardoor het een stuk lastiger wordt om de deuren open te breken. De bediening van de laadruimtebeveiliging bevindt zich in de bestuurderscabine. 

In een handomdraai kun je de sloten openen, waardoor je toegang hebt tot de laadruimte. Laadruimtebeveiliging is voor vrijwel alle merken en uitvoeringen bedrijfsbussen leverbaar. In veel gevallen kan het slot rechtstreeks op de montagepunten worden gemonteerd die vanuit de fabriek al aanwezig zijn. Voor laadruimtebeveiliging is boren dus vaak niet nodig.

Versnellingsbaksloten

Een ander onderdeel van de bedrijfsbus dat het vaak moet ontgelden, is de bestuurderscabine. De deuren worden opengebroken en vervolgens rijden dieven er zo met je bedrijfsbus vandoor. Maar met een versnellingsbakslot kun je voor een nare verrassingen zorgen. 

Met een versnellingsbakslot blokkeer je de versnellingspook waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet langer kan. Het is lastig om dit slot open te breken, waardoor de kans op een succesvolle diefstal van je bus kleiner wordt.

Het slot voor de versnellingsbak is gebaseerd op het fietsslot principe. Dat betekent dat je de sleutel in het slot laat zitten tijdens het rijden. Nadat je op je plaats van bestemming bent aangekomen zet je het slot op slot en verwijder je de sleutel. Met de sleutel in je hand hebt weet je dus dat je het versnellingsbakslot hebt vergrendeld.

OBD beveiliging

OBD beveiliging komt neer op het inkapselen van de OBD stekker. En dat is belangrijk, want via de OBD stekker hebben inbrekers toegang tot de software van je bedrijfsbus, waardoor ze in staat zijn om de software te hacken en nieuwe sleutels in te leren. Als ze dat gedaan hebben kunnen ze er snel met je bus vandoor rijden. OBD beveiliging is dan ook een must voor iedere bedrijfsbus.

Motorkapslot

Met een motorkapslot zorg je ervoor dat dieven niet zomaar bij de waardevolle onderdelen kunnen komen die bij alle bedrijfsbussen onder de motorkap zitten. Denk bijvoorbeeld aan de accu. Nu denk je misschien, maar er is toch standaard een slot onder de motorkap aanwezig die het openen blokkeert?

Dat is ook zeker waar, maar dit slot is voor inbrekers eenvoudig open te breken. Met een motorkapslot zorg je voor een veel betere vergrendeling van de motorkap en bescherm je op die manier de waardevolle onderdelen tegen diefstal.

Montage door een specialist in beveiliging van bedrijfsbussen

Montage van mechanische sloten dient altijd door een specialist in beveiliging van bedrijfsbussen te worden gedaan. Het beveiligen van je bedrijfsbus is namelijk een klus die je aan een vakman moet overlaten. Dat heeft onder andere te maken met de garantie op de sloten. Bespaar dus zeker niet op het arbeidsloon van de monteur en laat de mechanische sloten door hen installeren.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.